Bidrottninggelé

Bidrottninggelé

Drottninggelé, bidrottninggelé, drottningmjölk, fodersaft, drottningfodersaft, royal jelly eller gelée royale, är en näringsfylld fodersaft som honungsbin matar dem larver som ska bli drottningar.

Drottninggelé – ”Naturens nektar för hälsa & skönhet”

Bidrottninggelé är i sin sammansättning ett perfekt näringsämne som förstärker pollenets effekt. Det är bidrottninggeléet som är källan till bidrottningens livskraft under hela hennes liv. I genomsnitt lägger bidrottningen 200.000 ägg per år och lever 5 till 8 år. (Arbetsbin som ej matas med bidrottninggelé lever endast 45-60 dagar). Bidrottningarnas långa liv och fertilitet är ett av de under, som bidrottninggelé kan åstadkomma.

De Kejserliga hoven i det gamla Kina använde sig av Bidrottninggelé eftersom de ansåg att detta gav dem ung och slät hy. Hovdamerna använde även gelén som ett kärleksmedel.

Enligt kinesiskt synsätt fungerar Bidrottninggelen ”öppnande” och ”släppande” vilket därför skulle kunna hjälpa kvinnor som led av spänningar och brist på ”flöde”. Det ansågs alltså vara något av det bästa för den kvinnliga sexualiteten

Bidrottninggele även kallat Royal Jelly har ett brett spektrum viktiga näringsämnen och är idag ett mycket populärt kosttillskott.

Royal Jelly / bidrottninggele är binas naturliga sekret den näring bidrottningslarven får under sin uppväxt till den förpuppas. Den är mycket näringsrik och lägger grunden till bidrottningens livskraft. Hennes livslängd är 5-8 år i jämförelse med arbetarbinas 45-60 dagar.

Drottninggelé är rik på proteiner och innehåller naturligt kollagen som är ett protein som bygger upp bl.a hudens bindväv.Moderna studier visar att när vi åldras så minskar hudens förmåga att nybilda kollagen.

Så drottningmjölken är därför ett utmärkt tillskott för den som vill bibehålla huden ung, mjuk och smidig. Dessutom är Bidrottninggele rik på pantotensyra som inverkar gynnsamt på huden, hårväxten och naglarna.Den sägs också hjälpa mot lindriga eksem och hjälpa personer med mycket torr hud.

Fodersaften har även hormonreglerande egenskaper vilken kan vara till fördel om man lider av hormonrelaterad akne och just för att gelen är hormonreglerande så kan den även hjälpa mot pms, klimakteriebesvär, humörsvängningar och menstruationsvärk.

Bidrottninggele rekommenderas av traditionellt orienterade läkare för att främja fertiliteten.

Det gäller inte bara kvinnor utan även män som kan tillföra gelen för att höja vitaliteten. Gelen sägs kunna stimulera sädesproduktionen hos män och ge en mer levnadsduglig säd.

Traditionell användning av bidrottninggele:
•Bidrar till frisk och ung hud.
•Stödjer hormonbalansen, (fertilitet, pms, klimateriet)
•Stärker kroppen vid trötthet och energibrist
•Allmänt stärkande på grund av dess rika näringsinnehåll.

Drottninggelé innehåller:
Naturligt kollagen
Naturliga enzymer
Aminosyror
Vitaminer:
A, hela B komplexet som B1, B2, B6, B12, B5 (pantotensyra), biotin, folsyra och inositol C, D och E
Mineraler:
kalcium, koppar, järn, fosfor, kalium, silikon och svavel.
Acetylkolin – ett ämne som hjälper till vid överföringen av nervsignaler mellan kroppens celler.

 

.

SEE ALLA

Contacts

Ågatan 20 Slöinge

Follow Us

Twitter

RT @envato: One subscription, 5000+ assets & unlimited downloads; Elements is out of beta! Sign up at enva.to/elements. https://t.co…
TrxDoe
Polar bears can eat as many as 86 penguins in a single sitting. (If they lived in the same place)
TrxDoe
Leonardo Da Vinci is considered by many as the father of modern science.
TrxDoe