Propolis

Propolis

Propolis, även kallat bikitt och kittvax, är det material som tätar bikupan och skyddar den mot bakterier, svamp och virus. Propolis består av en blandning av kåda från barrträd, hartsöverdraget på knoppar av lövträd samt pollen och frön, som ihop med binas saliv tuggas samman till små bitar. Har historiskt sett använts som naturmedel inom flera kulturer för dess betrodda hälsofrämjande egenskaper. Forskning visar på att propolis innehåller omkring 300 naturliga ämnen vilket gör det till en helt unik produkt.

Vad är bra för?

Propolis har en lång traditionell användning inom flertalet kulturer för dess näringsrika innehåll och betrodda hälsofrämjande egenskaper. Bikiten har historiskt sett använts av människor runt om i världen som skydd mot virus och bakterier. Populärt att både använda invärtes och utvärtes. Med ett kosttillskott av kittvax får du i dig flertalet vitaminer som bland annat vitamin E, vitamin A samt flertalet B-vitaminer, alla mineraler, flertalet aminosyror samt flera bioflavonoider.

Bikit och dess användning

Propolis betrodda goda egenskaper och effekt gör att det blivit populärt som hälsokost i form av kapslar och tabletter, att använda som ingrediens i kräm, salva och hårvårdsprodukter för dess fuktgivande och mjukgörande egenskaper, i halstabletter vid halsont och förkylning och som ingrediens i tandkräm. Dessutom är droppar av populärt att använda som munskölj vid ett irriterat tandkött. Kittvaxen kan dessutom användas som livsmedel i matlagning och bakning.

Har propolis några biverkningar?

Propolis har inga direkt kända biverkningar. Däremot kan propolis ge upphov till allergiska reaktioner om man är överkänslig mot bin, biprodukter eller någon av de växter som ingår i produkten.

See alla

Contacts

Ågatan 20 Slöinge

Follow Us

Twitter

RT @envato: One subscription, 5000+ assets & unlimited downloads; Elements is out of beta! Sign up at enva.to/elements. https://t.co…
TrxDoe
Polar bears can eat as many as 86 penguins in a single sitting. (If they lived in the same place)
TrxDoe
Leonardo Da Vinci is considered by many as the father of modern science.
TrxDoe