Drottningodling

”Har du funderingar på att testa med  drottningodling, har du  massor med grejer köpta billig från biodlare som har lagt ner och du  vet inte hur allt är tänkt att användas…?”

Välkommen i gänget!  Drottningodlingen är en av det bästa momenten i biodlingen. För att lyckas med det måste man  misslyckasnågra gånger. Men huvudsaken är Never give up.  Det är inte  svårt alls . Det finns flera metoder och jag ska försöka beskriva dem i min blogg och lära mig nya saker tillsammans med dig som läser just nu.    Öva framförallt. Men för att öva man måste ha kunskap därför planeringen har huvudroll i biodlingen.  Vad är Drottningodling?

Drottningodling  är ett begrepp inom biodling där biodlare använder konstgjorda drottningceller för att odla drottningar för egen bruk eller försäljning.

Anledningen till att biodlaren odlar drottningar är att man vill ha kontroll över generna. Selektera ut de egenskaper som passar den egna biodlingen och miljön. Arbetsbina är döttrar till drottningen och får hennes temperament, svärmtröghet, flitighet mm. Hos bin ärvs anlag annorlunda än hos däggdjur. Detta beror på att drönaren är haploid, enbart en uppsättning gener som kommer från drottningen. Det obefruktade ägget. Medan drottning och arbetsbin är diploida och har dubbel/full genuppsättning, befruktade ägg.

Läs: Drottningodling För NybörjareDrottningodlingen steg för steg ,  Drottningodling för vanligt folk av Ulf Gröhn , Tidschema

Drottniningsodling metoder som vi ska gå genom : Omlarving, Nicot Jenter,Svärm

 

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contacts

Ågatan 20 Slöinge

Follow Us

Twitter

RT @envato: One subscription, 5000+ assets & unlimited downloads; Elements is out of beta! Sign up at enva.to/elements. https://t.co…
TrxDoe
Polar bears can eat as many as 86 penguins in a single sitting. (If they lived in the same place)
TrxDoe
Leonardo Da Vinci is considered by many as the father of modern science.
TrxDoe